Creat de experți
pentru profesioniști

Moldova, Chisinau, Dacia 15/1
Lu-Vn: 9:00 - 18:00 | Sb: 9:00-15:00

Diferențe între instrumentul contrafăcut și original

În acest articol, noi vom oferi exemple ale celor mai contrafăcute produse ale diferitelor branduri. Trebuie remarcat faptul că piața internă a Moldovei este plină de produse contrafăcute și uneori devine dificil să se distingă un fals de un original, chiar și pentru un cumpărător sofisticat și cu experiență. Care este riscul achiziționării unui instrument de calitate scăzută? În primul rând, sunt bani risipiți. Nu este un fapt că falsul va satisface așteptările dvs. și nu va ieși din uz foarte curând. Este bine dacă rămâneți fără răni și mutilări. Al doilea moment neplăcut este refuzul centrelor de service oficiale în garanție și întreținere ulterioară. De aceea am creat această secțiune și sperăm că va fi utilă clienților și vizitatorilor noștri.

Contrafăcut
Original

Dacă vi se oferă un astfel de model (DF330DWE) pe piață, puteți fi sigur că vor să vă înșele.
Acest model a fost produs la 10.8 volți în original, în timp ce într-un produs contrafăcut este de obicei la 12 volți.

Contrafăcut

Contrafăcut

Original

Original

Să analizăm mașinile de găurit și înșurubat MAKITA

La ce trebuie să atrageți atenția: case-ul, asamblarea, acumulatorul și încărcătorul. Este interesant cazul că chiar și fontul mărcii este diferit la produsele contrafăcute: logotipul mărcii Makita trebuie făcut fără goluri între simboluri, și nicidecum altfel. Pe un acumulator original, spre deosebire de cel contrafăcut, există un indicator de încărcare a bateriei - nivelul este afișat după apăsarea butonului. Acumulatorul se atașează cu ușurință, fără nevoia de a pune un oarecare efort. În cazul produselor contrafăcute de obicei montarea acumulatorului în canelurile carcasei și fixarea lui pentru prima dată este uneori foarte dificilă.

Contrafăcut

Contrafăcut

Contrafăcut

Contrafăcut

Contrafăcut

 1. Acumulatorii - canelurile și suporturile de montare nu se potrivesc cu cele originale. Culoarea, de asemenea, nu se potrivește. Lipsesc marcajele de la fabrică.
 2. Încărcătorul - toate mașinile de găurit și înșurubat de 12-18 V MAKITA au un încărcător de tip glisant. Pe încărcător sunt obligatorii marcajele originale de la fabrica de producere. Indicatorii de încărcare și al stării acumulatorului sunt, de asemenea, părți integrante ale încărcătorului.
 3. Mașina - ar trebui să acordați o atenție deosebită însuși calității instrumentului, culorii acestuia, calității plasticului, diferitelor marcaje și indicatoarelor din fabrică.
 4. Case-ul - producătorul se gândește la fiecare detaliu al produselor, și case-ul nu este excepție. Fiecare diviziune, compartiment sau canelură este concepută pentru componente, a căror formă corespunde compartimentului sau diviziunii sale. Plasticul, culoarea și marcajele trebuie să se potrivească și cu originalul.

Încărcător original de 10.8-12 V

Acumulator original de 12 V

Case original

Încărcător original de 7.2-18 V

Acumulator original de 18 V

Una dintre cele mai recente contrafaceri de pe piața Moldovei, este mașina de înșurubat de la rețea DF0300 și HP0300

 1. Acordați atenție ambalajului, ar trebui să fie exact la fel ca în a doua imagine din dreapta și nimic altceva.
 2. În partea de jos a mânerului sculei există un suport de plastic pentru biți, care lipsește la sculele contrafăcute.
 3. Puterea acestor două scule este de 320 W (în sculele contrafăcute 600 W), puteți vizualiza toate caracteristicile tehnice făcând clic pe сетевые шуруповерты

Contrafăcut

Contrafăcut

Original

Original


Totul este clasic aici - iată un exemplu la DeWalt DCD791 original și contrafăcut.

DeWalt DCD791 - în cel contrafăcut puterea indicată este de 24 de volți, am dat și peste exemple de 28 de volți. De fapt, acest instrument este de 18 volți și cu un motor fără perii (BL).
Case-ul produsului original este o cutie modulară TOUGH SYSTEM echipată cu încuietori puternice care vă permit să le combinați în orice mod (stivuire). Acest lucru poate fi văzut în imaginea din dreapta. Mașină de găurit și înșurubat DeWalt DCD791

Contrafăcut

Contrafăcut

Original

Original

Mașină de găurit și înșurubat DeWalt DCD771

 1. Prieteni, iată un alt caz cu o nepotrivire de tensiune, la 24 de volți, mașină de găurit și înșurubat originală DeWalt DCD771 are 18 volți.
 2. În setul original al acestui model încărcătorul este negru cu un indicator de încărcare.
 3. Acest model nu a fost niciodată echipat cu instrumente chinezești ieftine (clești, capete, șurubelnițe, ...)
Caracteristicile tehnice pot fi vizualizate făcând clic pe link: DeWalt DCD771

Contrafăcut

Contrafăcut

Original

Original

Cele mai contrafăcute ciocane rotopercutoare Makita HR2470, HR2470T.

În 2007, Corporația Makita a construit cea mai avansată fabrică situată în România, din 2017, ciocanele rotopercutoare Makita HR2470, HR2470T sunt fabricate în România.
Ciocanul rotopercutor - ar trebui să acordați atenție carcasei cutiei de viteze a versiunii originale, este cauciucată, în timp ce cauciucul are o nuanță specială și unică. Mânerul are marcaje de brand, iar mandrina are marcaje distinctive evidențiate în alb. Plasticul însuși, culoarea și calitatea acestuia, sunt, de asemenea, izbitor de diferite. Caracteristicile tehnice pot fi vizualizate făcând clic pe link: Makita HR2470

Contrafăcut

Contrafăcut

Original

Original

Case-ul - la prima vedere arată asemănător, dar dacă te uiți atent, devine evident că sunt fundamental diferite unul de celălalt. În primul rând, aceasta este calitatea plasticului, în al doilea rând, este culoarea și, în al treilea rând, acestea sunt tot felul de marcaje și autocolante de la producător, care nu vor fi pe instrumentul contrafăcut.

Mandrina fără cheie - totul este simplu aici, în modelul HR 2470T mandrina este din metal !!! În versiunea contrafăcută, mandrina este fabricată din plastic, ceea ce nu este greu de determinat pentru un consumator obișnuit.
Caracteristicile tehnice pot fi vizualizate făcând clic pe link: Makita HR2470T


Ciocanul rotopercutor DeWALT D25013-QS

 1. Există o mulțime de diferențe aici. Merită să acordați atenție mandrinei - în versiunea originală are o formă diferită, comutatorul de mod este, de asemenea, izbitor de diferit de original, carcasa cutiei de viteze și forma, culoarea și piesele cauciucate, totul indică grosolănia și calitatea scăzută a unui instrument contrafăcut și probabil că nu veți avea dificultăți în a determina acest lucru.
 2. Case-ul - în versiunea originală ar trebui să fie negru cu o inscripție galbenă DeWALT așa cum se arată în fotografia din dreapta, dar chiar și fără aceasta, autenticitatea poate fi determinată - prin calitate, marcare și formă.

Contrafăcut

Contrafăcut

Original

Original


Ciocanul rotopercutor Bosch

Din ce în ce mai des pe piețe puteți găsi falsuri de ciocane rotopercutoare profesionale Bosch GBH 2-26DRE, GBH 2-28 DFV, GBH 2-26 DFR ...........
Prieteni, seria GBH 2-26 este inclusă în TOP - cel mai contrafăcut ciocan rotopercutor !!! Nu sunt destule cuvinte !!!

Contrafăcut

Contrafăcut

Original

Original


Fierăstraie electrice cu lanț Makita

 1. Fierăstrăul electric cu lanț - la prima vedere, asemănarea este evidentă, dar merită să aruncăm o privire mai atentă și devine clar unde este falsul și unde este originalul. Merită să acordați atenție detaliilor - culoarea și calitatea plasticului, capacul de prindere și sistemul de tensionare a lanțului. Acordați atenție marcajului - în cazul originalului, inscripția este întotdeauna neagră, în timp ce pentru cel contrafăcut, inscripția este de obicei roșie.
 2. Cutia - nu pot fi găsite nici cutii albe, nici galbene în cazul originalului, de asemenea consumul de energie, producătorul nu împinge aceste cifre în prim plan. Pe cutia albă există un model al ferăstrăului GC 281, trebuie remarcat faptul că un astfel de model nu există în principiu, dar pirații, aparent, nu au auzit despre acest lucru.

Original

Contrafăcut

Contrafăcut

Original

Polizorul unghiular Makita GA 5030

Să aruncăm o privire la polizorul unghiular Makita GA5030 și contrafăcutul său. Ei bine, semnele exterioare sunt evidente.

 1. Ambele piulițe de strângere (șaibe) sunt întotdeauna negre în original. Pentru că sunt întărite la temperaturi ridicate.
 2. Pe partea laterală a dispozitivului există o inscripție „Makita” cu litere aldine. În original, este turnat împreună cu piesa laterală pe care este așezat. În celea contrafăcute, literele sunt adesea lipite deasupra carcasei.
 3. Polizorul unghiular GA5030 original nu are un control al vitezei.

Contrafăcut

Contrafăcut

Original

Original


Motofierăstraie STIHL

Motofierăstrău STIHL MS291 - Fără comentarii, totul este vizibil cu ochiul liber !!!
Aici TOTUL este incorect.

Contrafăcut

Contrafăcut

Original

Original

În majoritatea cazurilor, puteți confunda drujbele în grabă. Construcția, aspectul exterior și calitatea asamblării sunt foarte diferite. Problemele încep doar dacă ferăstrăul a fost luat, așa cum se spune, fără să se uite.
Aceste „exemple” au chiar și o culoare diferită, ca să nu mai vorbim de restul. Evident, se așteaptă ca vânzătorul care vinde ferăstrăul să spună cumpărătorului că există STIHL-uri cu capac roșu. Nu, nu există în așa culori. Doar de culoare portocalie. Și doar această nuanță.

Contrafăcut


Contrafăcut


Original


Original


Un ferăstrău pe benzină original STIHL, profesional sau semiprofesional, costă mulți bani. Prin urmare, achiziționarea instrumentului de care aveți nevoie ar trebui abordată cu cea mai mare grijă și responsabilitate. O falsificare poate fi făcută cu diferite grade de fiabilitate, dar este aproape întotdeauna produsă în grabă pe echipamente de calitate scăzută, care nu ar trebui să treacă neobservate de un meșter experimentat. Următoarele sfaturi vă vor ajuta să deosebiți bunurile contrafăcute de cele de calitate.

Aveți grijă atunci cînd cumpărați ferăstraie cu lanț de la vânzători dubioși. Compania STIHL din Moldova are o rețea de dealeri dezvoltată cu reguli de tranzacționare standard și o politică de prețuri unificată. Dacă vi se oferă pe piață noi ferăstraie cu lanț STIHL la un preț redus, atunci cu siguranță aveți de-a face cu escroci.

Contrafăcut

Contrafăcut

Contrafăcut

Contrafăcut

Contrafăcut

Acordați atenție etichetării produsului. Numărul de serie trebuie să fie ștampilat pe carcasa de sub toba de eșapament și duplicat cu autocolante pe ferăstrău și cutie de ambalare. Logotipul companiei este întotdeauna prezentă pe fiecare model, dar nu sub forma unui autocolant ușor de îndepărtat, ci sub forma unui imprimeu în relief sau a unei picturi de înaltă calitate. Acordați atenție șuruburilor - în ferăstrăul cu lanț original sunt realizate cu un „asterisc”. La falsuri, cel mai adesea șuruburile trec sub o șurubelniță plată sau hexagon. Cu toate acestea, unele copii sunt foarte apropiate de original, astfel încât șuruburile sunt făcute și pentru a se potrivi cu „asteriscul”. Dispozitivul original are un autocolant cu un număr de serie din 9 cifre. Numărul de serie trebuie să se potrivească cu cel ce este pe cutie. Husa de eșapament originală este gravată cu „STIHL” și numărul modelului. Toba de eșapament este absolut netedă. Vizualizați produsul original STIHL

Cutia originală trebuie să conțină un autocolant care să indice modelul ferăstrăului cu lanț, cod de bare, numărul de serie al dispozitivului (numărul are nouă poziții și este atribuit separat fiecărui ferăstrău). Este necesară prezența acestui număr - fără acesta, reparațiile în centrul de service sunt imposibile!

În imagine este prezentat echipamentul original al drujbelor STIHL

Fierăstrăul original are inscripția «STIHL» pe capacul rezervorului de benzină

În imagine este prezentat cum arătă șurubul de tip „asterisc” al drujbelor STIHL

Există două piulițe mari pe partea stângă a ferăstrăului cu lanț. Celea autentice au un „S” pe ele. Totul este curat în cazul celor false.