Creat de experți
pentru profesioniști

Moldova, Chisinau, Dacia 15/1
Lu-Vn: 9:00 - 18:00 | Sb: 9:00-15:00
  • +373-(22)639-240
  • +373-(22)571-827
  • +373-(61)090-097

Diferențele dintre produsele contrafăcute si originale

În acest articol, oferim exemple de produse cele mai falsificate ale diferitelor branduri. Trebuie remarcat faptul că piața internă a Moldovei este plină de produse contrafacute și uneori devine dificil să se distingă un fals de original, chiar și pentu un cumpărător sofisticat și experimentat. De aceea am creat această rubrică și sperăm că va fi utilă clienților și vizitatorilor noștri.


Contrafact


Original MAKITA DF347DWE1. Bateriile - canelurile și dispozitivele de fixare nu se potrivesc cu originalul. Culoarea deasemenea nu corespunde. Lipseste marcaj cu date tehnice de fabrică.

2. Încărcător - toate masinele de gaurit si insurubat cu acumulator MAKITA de 18 V au un încărcător tip - slaider. Pe încărcător există un marcaj de fabricatie cu date tehnice. Indicatoarele de încărcare și de stare a acumulatorului sunt, de asemenea parte integrantă a încărcătorului.

3. Mașină - ar trebui să acordați o atenție deosebită calității șurubelniței, culorii, calității plasticului, diverselor marcaje și indicatoare ale fabricii.

4. Valiza - producătorul se gândește la fiecare detaliu si valiza nu face excepție. Fiecare compartiment - canelură este proiectat pentru componente, a căror formă corespunde compartimentului sau diviziunii sale. Materialul, culoarea și marcajul trebuie să se corespunda originalului.

Contrafact


Оriginal MAKITA HR2470T
1. Rotopercutorul - ar trebui să atragenti atentia la corpul reductorului a versiunii originale - este cauciucată, cauciucul avind o culoare specială și unică. Mânerul are marcaj al brandului MAKITA, iar madrina are semne caracteristice de culoare alba. Plasticul, culoarea și calitatea acestuia sunt de asemenea, foarte diferite.

2. Mandrina - e simplu, în modelul HR 2470T mandrina este din metal!!! În versiunea contrafăcută, mandrina este din plastic, ceea ce nu este dificil de determinat pentru un consumator obisnuit.

3. Set suplimentar de perii carbon - niciunul dintre instrumentele MAKITA originale nu se completeaza cu un set de perii suplimentare.

4. Burghie - există diverse opțiuni pentru furnizarea de unelte, unele sunt completate cu burghie - seturi de burghie. Insa, toate burghiele precum și diverse seturi trebuie să fie marcate în mod clar cu marcajul corespunzător atât pe burghie cât și pe ambalaj, ceea ce nu este respectat în cazul falsului - nu se deranjează. pur și simplu împachetează produs ieftin în ambalaj ieftin, pentru a ieftini instrumentul care deja este ieftin și de calitate scăzută.

5. Valiza - la prima vedere arata ca original, dar daca te uiti atent, devine evident ca ele difera unul de altul radical. În primul rând, este calitatea plasticului, în al doilea rând culoarea și în al treilea rând, este tot felul de marcaje și autocolante de la producător, care nu va fi pe un instrument contrafăcut.

 

Contrafact


Original DeWALT D25013-QS


1. Rotopercutorul -  merită să acordați atenție mandrinei rotopercutorului, în versiunea originală are o altă formă, comutatorul modurilor de lucru este de asemenea foarte diferit de cel original, carcasa cutiei reductorului și forma, culoarea și părțile cauciucate, toate aceste nuante indica la falsificari si calitate scazuta  și probabil că nu va fi dificil de determinat.

2. Manrina cu adaptor  - acest model nu este echipat cu un accesoriu similar, iar rotopercutoarele profesionale nu sunt echipate cu ceva similar, dacă există o mandrina, atunci este detașabil și nu cu un adaptor, ca în acest caz.

3.  Burghie - există diverse opțiuni pentru furnizarea de unelte, unele sunt completate cu burghie - seturi de burghii. Insa, toate burghiele precum și diverse seturi trebuie să fie marcate în mod clar cu marcajul corespunzător atât pe burghie cât și pe ambalaj, ceea ce nu este respectat în cazul falsului - nu se deranjează, pur și simplu împachetează produs ieftin în ambalaj ieftin, pentru a ieftini instrumentul care deja nu prezinta calitate sporita.

4. Valiza - în varianta originală ar trebui să fie negru cu o inscripție galbenă DeWALT așa cum se arată în fotografia de mai sus, dar chiar și fără aceasta puteți determina autenticitatea - prin calitate, etichetare și formă.

5. Eticheta cu informații tehnice -  este suficient pentru a citi și a compara, în stânga - contrafăcutul, pe partea dreaptă - originalul. Puterea, tensiunea, țara de origine, numărul de serie și chiar și culoarea, toate aceste date nu corespund versiunii originale.

În Republica Cehă se produce o mulțime de unelte sub brandul DeWALT, insa acest model este fabricat în China și numai!

Contrafact


Contrafact


                                                                                      

Dragă cititor! Este important sa cunosti - MAKITA nu a avut niciodată un astfel de instrument. Orice modificări și orice performanță într-un plan similar (vezi fotografia de mai sus) nu poate fi realizata ca un model original, fiind o înșelăciune și o păcăleală în forma ei pură. Da, MAKITA produce masini de insurumat de rețea, dar acestea arată complet diferite, iar scopul și specializarea lor sunt diferite (vezi fotografia de mai jos).

Original MAKITA FS4300 


Original MAKITA TD0101F
Contrafact


Original Makita UC4041A/UC4050A/UC4051A


1. Fierastrau - la prima vedere asemănarea este evidentă, dar dacă vă uitați atent, devine clar unde este falsul și unde este originalul. Merită să acordați atenție detaliilor - culoarea și calitatea plasticului, capacul defixarea sinei și sistemul de intindere a lanțului, cablul de alimentare și fișa. Acordați atenție, de asemenea, sinei, etichetei - în cazul originalului, inscripția este întotdeauna de culoare neagra și în cazul unui fals, inscripția este, de obicei, roșie.

2. Cutia - nici cutii albe, nici galbene în cazul originalului nu gasiti, precum și marcajul consumuli de energie, producătorul nu indica astfel de date pe prim plan. Trageti atentia, pe cutia alba producatorul indica modelul fierastraului - GC 281, trebuie remarcat faptul că un astfel de model nu există în principiu, dar pirații nu le deranjeaza acest fapt, deoarece nu toți cunosc gama completă de modele de ferăstraie MAKITA.

3. Autocolant și etichetare - aici totul este simplu, nici unul dintre modelele ferăstraielor electrice MAKITA nu are o capacitate de 2200 W, maximul este de 2000 W - UC 4050A / UC4051. În plus, in cazul contrafacutului nu se indica țăra producătorului, iar acest lucru este inacceptabil și, de regulă, pe modelele originale astfel de informatie este obligatorie. În cazul originalului, puteți vedea că aceasta este România.

Recomandăm să fii foarte atent atunci când cumperi un instrument în locuri îndoielnice sau online, să acorzi atenție celor mai mici detalii și cel mai bine este să cumperi un instrument de la oficiali.

Contrafact


Original MAKITA DF330DWE1. Baterii - acest model este echipat cu baterii cu o tensiune de 10,8 volți și, în principiu, în prezent, MAKITA nu are mașini cu o tensiune de 12 volți, deoarece acestea au trecut complet de la 12 la 10,8 volți. De asemenea, lipsesc marcaje și autocolante originale cu specificații.

2. Încărcător - pe încărcător există o marcare de fabrică, diferiți indicatori de încărcare și starea bateriei sunt, de asemenea, o parte integrantă a încărcătorului, culoarea originalului nu este neagră, ca pe fotografie din stânga, culorea originala avind ten greu de falsificat in principiu.

3. Mașină - ar trebui să acordați o atenție deosebită calității masinii de insurubat, culorii, calității plasticului, diverselor marcaje și indicatoare ale fabricii.

4. Valiza - producătorul se gândește la fiecare detaliu, si valiza nu face excepție. Fiecare compartiment, sau canelură este proiectat pentru componente, a căror formă corespunde compartimentului sau diviziunii sale. Plasticul, culoarea și marcajul trebuie să se potrivească originalului.