Creat de experți
pentru profesioniști

Moldova, Chisinau, Dacia 15/1
Lu-Vn: 9:00 - 18:00 | Sb: 9:00-15:00

Ai întrebat? STIHL raspunde!

Pe site-ul oficial al firmei Stihl, utilizatorii benzopilelor pun diverse întrebări producătorului. Am selectat câteva, după părerea noastră, cele mai importante - îi aducem la cunoștință și le oferim și răspunsurile specialiștilor tehnici ai companiei.


De ce este imposibil să montați o sina mare pe un ferăstrău cu lanț amator?

Pila cu sina mare pare puternic și agresiv, dar există unele nuante care trebuie să fie amintit.

Greutate și echilibru. Dacă ați avut vreodată un lanț de tăiere Stihl în mâinile dvs., ați observat că a fost perfect echilibrat. Instrumentul nu se înclină înapoi sau înainte - este proiectat astfel încât utilizatorul să-și petreacă cât mai puțin efort posibil. Ce se întâmplă dacă puneți o pneu imens pe fișa dvs.? Se va apleca înainte și va deveni greoaie și inconfortabilă.

Performanță. Imaginați-vă că instalați roți uriașe pe o mașină mică. Efectul vizual vă poate face fericit. Dar ce se va întâmpla cu puterea, deoarece motorul nu este proiectat pentru astfel de sarcini! În mod similar, motorul unui lanț mic este proiectat să funcționeze optim cu anvelopa corespunzătoare. În caz contrar, arborele cotit va fi obligat să pună în mișcare un lanț lung pe un set de căști imens. Și este la ralanti - de îndată ce structura se prăbușește într-un copac, sarcina va depăși limitele.

Rezultatele sunt următoarele: nu vă puteți bucura pe deplin de puterea instrumentului dvs. și, în plus, va deveni greu și incomod. În plus, există un risc serios de dezactivare a motorului, ceea ce va fi foarte scump pentru reparații.

Prin urmare, Stihl vă recomandă să vă consultați întotdeauna cu distribuitorul, să citiți manualul de utilizare și să alegeți din catalogul anvelopele potrivite pentru ferăstrău.

De ce este important să strângeți lanțul ferăstrăului în timp?


Această întrebare este direct legată de cea anterioară. Ferăstraiele Stihl sunt suficient de puternice și productive pentru a asigura performanțe bune cu un lanț foarte puțin ascuțit. Dar chiar și modelul de vârf al companiei - MS 880 - nu va da efectul dorit în cazul în care un lanț tangent este pus pe ea.

Comparați senzațiile de tăiere cu același ferăstrău cu lanț ascuțit și ascuțit - veți simți imediat diferența!


Cat timp este stocat ulei de motor Stihl?

Uleiul de motor într-o sticlă închisă este păstrat timp de 4 ani. Dacă recipientul a fost deja deschis, atunci perioada este de 1 an.

Este important să rețineți că uleiul ar trebui să fie depozitat într-un loc întunecos și rece, atunci proprietățile acestuia vor rămâne nemodificate la maximum.


Care este greutatea unui ferăstrău cu lanț?

Prima imagine care vine în minte atunci când cuvântul "ferăstrău cu lanț" - este o unitate cu sina și lanț. Este logic ca greutatea să se potrivească cu imaginea. Dar să vedem.

Dacă vă uitați atent, atunci în cataloagele firmei Stihl și ale altor companii este indicată greutatea ferăstrăului fără unelte de tăiere. Prin urmare, trebuie să fiți întotdeauna atent atunci când alegeți un lanț și să luați în considerare două lucruri:

Când lucrați cu instrumentul, utilizatorul are o greutate totală. Da, și oamenii poartă un ferăstrău mai des cu o anvelopă și un lanț.

Orice lanț are două rezervoare. Unul pentru ulei, celălalt pentru combustibil, și ambele sunt umplute - greutate în plus!

Acest lucru este deosebit de important pentru profesioniștii care lucrează zilnic în pădure cu mașini grele și nu pot lăsa ferăstrăul să lucreze timp de câteva ore la rând. Sau pentru arboriști care se află în siguranță în baldachinul copacilor cu ferăstraie și carabini atașate la centurile lor.

Dacă intenționați să cumpărați un ferăstrău cu lanț pentru o casă de țară sau, luați în considerare aceste informații, vă va ajuta să alegeți modelul cel mai potrivit.

Există sine ușoare?


Stihl înțelege cât de important este să reducă greutatea totală a ferăstrăului și ei lucrează constant la el, deoarece chiar și câteva zeci de grame sunt de o importanță deosebită! Una dintre soluții este linia de sine ușoare Rollomatic ES Light, care a fost recent completată de modele scurte cu o lungime de 50 și 63 cm.

Aceste accesorii sunt fabricate din oțel special rezistent la uzură. În fabrică, în sine se taie o cavitate, după care se realizează sudarea cu laser a plăcilor. Rezultatul este o sine ușoară, dar extrem de durabilă, ale cărei suprafețe superioare și inferioare au un anumit grad de elasticitate, ceea ce sporește durata de viață. În plus, marginile setului cu cască care intră în contact cu circuitul sunt încălzite prin inducție - aceasta crește și durabilitatea.

Sine, lungimile disponibile ale anvelopelor Rollomatic ES Light au fost de 71, 80 și 90 cm și au fost așezate pe fierăstraie cu motor cu o dimensiune a motorului de 90 cm³. Acum că Stihl are capete similare de 50 și 63 cm, ele pot fi folosite pe ferăstraie cu motor de 60 cm³.